ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΡΑΦ

Εξυπηρέτηση Πελατών και Τεχνική Υποστήριξη

Η εξυπηρέτηση του πελάτη μετά την αγορά ενός προϊόντος αποτελεί υπηρεσία πολύ σημαντική για μας. Επιδίωξη μας είναι η άμεση και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών μας μέσω μιας εξειδικευμένης ομάδας συνεργατών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία, παρέχουν καθημερινά επαγγελματική υποστήριξη στους χρήστες των προγραμμάτων μας.

Τηλ

+30 2810 332684

Fax

+30 2810 332945

E-Μail

info@tol.com.gr

Ώρες Υποστήριξης

Δευτέρα – Παρασκευή

9:00 – 20:00

Σάββατο

9:00 – 14:00

Διεύθυνση

Καρτερού 60
ΤΚ 71201, Ηράκλειο
Κρήτη

 

Τεχνική Υποστήριξη…

…μέσω Τηλεφώνου & Fax

Τηλεφωνική υποστήριξη παρέχεται στους πελάτες οι οποίοι διαθέτουν συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης καθώς επίσης και στους χρήστες της δοκιμαστικής έκδοσης (Demo). Επίσης, οι συνδρομητές μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματα τους μέσω fax με ευκρινή τα στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να απαντήσει ο αρμόδιος συνεργάτης.

… μέσω Διαδικτύου

Η διαδικτυακή υποστήριξη περιλαμβάνει την υποβολή ερωτημάτων και την ανταλλαγή αρχείων είτε μέσω e-mail είτε μέσω της προσωπικής περιοχής των πελατών. Επίσης, περιλαμβάνει online διάσκεψη με χρήση προγραμμάτων τύπου Skype, ή ακόμα απομακρυσμένη σύνδεση κι επίλυση του προβλήματος απ' ευθείας στον υπολογιστή σας με χρήση κατάλληλων προγραμμάτων.

… στα Γραφεία μας

Δίνεται στους πελάτες μας η δυνατότητα της προσωπικής συνάντησης με αρμόδιο για το θέμα συνεργάτη στα γραφεία της εταιρείας. Η συνάντηση προγραμματίζεται τηλεφωνικά είτε μέσω
e-mail.

 

Στα πλαίσια της υποστήριξης, είμαστε πάντα πρόθυμοι να δώσουμε λύση σε κάθε είδους πρόβλημα ή απορία μπορεί να προκύψει. Το φάσμα της υποστήριξης καλύπτει θέματα τεχνικής φύσεως, απορίες εκμάθησης ή λειτουργίας των προγραμμάτων και ερωτήσεις νομοθεσίας ή κανονισμών. Σε κάθε περίπτωση η εξυπηρέτησή σας γίνεται σε προσωπικό επίπεδο και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Σημαντική βοήθεια στους χρήστες παρέχεται και μέσω των οδηγών χρήσης και των εγχειριδίων τεκμηρίωσης. Επίσης οι συχνές ερωτήσεις FAQ αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει τα προγράμματα μας αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, αφού ένα μεγάλο μέρος των αποριών που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης απαντάται εκεί.

Επίσης διοργανώνουμε θεματικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου (webinars) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν από τον υπολογιστή τους. Για να δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια και να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.